Leer typen in september of in januari

18 okt 2021

Bij Type-Uniek kunnen kinderen in 10 tot 12 weken blind leren typen in september of in januari. Waarom juist in deze periode? In de maand september hebben de kinderen de zomervakantie achter de rug en willen ze graag weer nieuwe dingen leren een ideale start moment om te leren typen.

In januari is het guur, nog donker en somber weer, de meeste kinderen mogen na het eten niet meer buiten spelen en hebben dan tijd over om huiswerk te maken en een leuk voordeel, ze zijn klaar voor de Meivakantie, wat erg prettig is. Op school starten ze met de musical, ze gaan op kamp, een drukke en spannende periode voor de kinderen, in de periode vanaf april/mei wil je ze rust gunnen en niet dat ze dan nog druk zijn met het leren typen, buiten wordt het als het mee zit weer lekker weer, spelen de kinderen graag weer buiten en hebben genoeg feestjes om het schooljaar weer af te sluiten.

Mijn advies is dan ook: wil je je zoon of dochter een typecursus laten volgen, doe dit dan in september of in januari!

Onvoldoende typevaardigheid

Een belangrijke oorzaak van onvoldoende typevaardigheid is dat het overgrote deel van de kinderen zichzelf het typen heeft aangeleerd. Vaak hoor ik ouders zeggen die van mij typt zo snel met 2 vingers en moet je ze eens met gamen zien. Bij een typecursus leer je technieken die je niet met 2 vingers aanleert en wat vooral wordt onderschat is de lichaamshouding, hier wordt bij een typecursus goed opgelet om RSI-klachten te voorkomen. Tenslotte leer je ook niet zwemmen zonder zwemles!

“Typevaardigheid is belangrijk voor de toekomst van kinderen. Wij vinden het daarom dan ook heel belangrijk dat de kinderen op de basisschool of op locatie leren typen en dat ze op een goede manier het toetsenbord leren gebruiken. Met deze typecursus van Type-Uniek worden kinderen goed voorbereid op het voortgezet onderwijs en hun toekomst.

Wil je meer informatie over een typecursus op school of op locatie in Rosmalen, neem dan vrijblijvend contact met mij op (Angelique) onder het telefoonnummer 06- 30789989 of via info@type-uniek.nl.