Leer typen onder schooltijd

Steeds meer scholen zien het belang van een typecursus voor kinderen, zodat zij blind en snel leren typen. Op school wordt veel gewerkt met tablets, computers en Chromebooks en uit onderzoek blijkt dat kinderen die blind met 10 vingers kunnen typen, beter presteren dan kinderen die continu moeten zoeken op een toetsenbord. Met deze typecursus van Type-Uniek worden kinderen goed voorbereid op het voortgezet onderwijs en hun toekomst. Leer typen onder schooltijd!

De beheersing van het toetsenbord wordt de basis en kiezen scholen ervoor om de gehele groep 6, 7 of 8 toetsenbordvaardig te maken middels de typecursus van Type-Uniek. Scholen investeren in de toekomst van de kinderen!

Leer typen onder schooltijd

Informatie voor scholen

Een goede typecursus op de basisschool onder schooltijd is niet alleen belangrijk voor de toekomst van kinderen, maar ook tijdens de schoolcarrière kan het nu goed van pas komen. Leren typen onder schooltijd heeft veel voordelen, alle kinderen krijgen de kans om een typecursus te volgen en zich daarmee voor te bereiden op een succesvolle tijd op het voortgezet onderwijs. Het kan daarom erg prettig zijn voor uw leerlingen om te leren typen op de basisschool onder schooltijd!

De typelessen vinden onder schooltijd plaats. Het enige dat Type-Uniek nodig heeft om de typecursus aan te kunnen bieden, is een ruimte en internet binnen de school. Er worden laptops en Chromebooks door ons ter beschikking gesteld aan de kinderen.

Tijdens de typecursus wordt er gelet op onder andere een goede vingerzetting en typehouding. Het typeprogramma is online, dus oefenen is altijd en overal mogelijk. Er is een speciaal programma voor kinderen met dyslexie en/of concentratie problemen.

De typelessen zijn geschikt voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Gemiddeld zijn er 12 lessen van een uur nodig voor het behalen van het typediploma. Daarnaast dient de leerling gemiddeld 3 dagen per week een half uur te oefenen. De typecursus wordt afgesloten met een proefexamen en een type-examen. De startdatum en de lestijden bepalen we in overleg.

Type-Uniek is dé partner voor basisscholen in de regio van Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch. Door de typecursus op school onder schooltijd aan te bieden leren kinderen efficiënt blind typen met tien vingers.

Wilt u meer informatie betreft typecursus op school onder schooltijd, of heeft u nog vragen, u kunt vrijblijvend contact met mij (Angelique) opnemen onder het telefoonnummer 06-30789989 of via info@type-uniek.nl. Ik kom graag vrijblijvend op school langs om de diverse mogelijkheden te bespreken.

 

Informatie voor ouders | Leer typen onder schooltijd

Biedt de school van uw kind typelessen onder schooltijd aan, vul dan het formulier hieronder in om uw kind daarvoor aan te melden.

Tijdens de typelessen maken we soms foto's van de kinderen. Geef hieronder aan of u ons toestemming geeft om uw kind te fotograferen.

Zelf heb ik de cursus ook gedaan op 44 jarige leeftijd en m’n diploma gehaald. Het duurde een paar weken langer, omdat ik eerst mijn oude typegedrag moest afleren voordat ik een juiste manier kon aanleren. Het is héérlijk om ontspannen te typen zonder te hoeven kijken op het toetsenbord. Angelique is een kundige en super lieve vrouw waar je je gelijk thuis voelt, dit werkt mee aan een ontspannen sfeer om te leren typen. Voor jong en oud! De vergoeding die ze vraagt is relatief laag vergeleken met wat je ervoor terugkrijgt: een ontspannen houding achter je computer voor de rest van je leven. 😁

Tine 
Tine

Koen keek erg uit naar zijn eerste typeles en kwam dan ook erg enthousiast thuis. Je legt alles goed uit en niets is teveel, je gaf extra aandacht daar waar nodig. Aanmoedigen deed je ook erg goed als Koen weer eens boos werd op zichzelf en het geen schande is om fouten te maken. Met oefenen zal het steeds beter worden. Nu met zeer veel trots zijn diploma gehaald met 115apm en 99% nauwkeurigheid. Angelique super bedankt voor alle typelessen. Je bent een toffe juf😊👍

Pascale Blank (Moeder van Koen) 
Pascale Blank (Moeder van Koen)

Ik vond het een leuke typecursus en Angelique is heel erg aardig.

Claire uit groep 7A 
Claire uit groep 7A

De typecursus is erg leuk en leerzaam.

Parcival uit groep 7A 
Parcival uit groep 7A

Typecursus was leerzaam. Angelique geeft goed les en de typeprogramma was leuk en grappig.

Fien uit groep 7C 
Fien uit groep 7C

Ik moest van mijn moeder, maar Angelique was erg leuk en heeft goed les gegeven.

Maxim uit groep 7C 
Maxim uit groep 7C

Huiswerk vond ik niet leuk, maar bij Angelique op school wel, ze deed het erg goed en ik kan nu blind typen.

Lieke uit groep 7B 
Lieke uit groep 7B

Typeles vond ik erg leuk, het was altijd heel gezellig. Angelique heeft goede tips gegeven, huiswerk vond ik minder.

Aimeé uit groep 7B 
Aimeé uit groep 7B

Ik vond het leuk dat we op school konden typen, dan ben je niet alleen. Angelique nam altijd wat drinken en lekkers mee.

Binc uit groep 7 
Binc uit groep 7

Ik vond de typecursus helemaal geweldig, typeprogramma is relaxt je hoeft niet iedere dag te typen. Angelique is heel leuk, je krijgt van te voren wat lekkers en drinken. Ze doet erg leuk.

Noud uit groep 8B 
Noud uit groep 8B