Leer typen onder schooltijd

Steeds meer scholen zien het belang van een typecursus voor kinderen, zodat zij blind en snel leren typen. Op school wordt veel gewerkt met tablets en computers en uit onderzoek blijkt dat kinderen die blind met 10 vingers kunnen typen, beter presteren dan kinderen die continu moeten zoeken op een toetsenbord. Met deze typecursus van Type-Uniek worden kinderen goed voorbereid op het voortgezet onderwijs en hun toekomst. Leer typen onder schooltijd!

De beheersing van het toetsenbord wordt de basis en kiezen scholen ervoor om de gehele groep 6 of 7 toetsenbordvaardig te maken middels de typecursus van Type-Uniek. Scholen investeren in de toekomst van de kinderen!

Leer typen onder schooltijd

Informatie voor scholen

Een goede typecursus op de basisschool onder schooltijd is niet alleen belangrijk voor de toekomst van kinderen, maar ook tijdens de schoolcarrière kan het nu goed van pas komen. Leren typen onder schooltijd heeft veel voordelen, alle kinderen krijgen de kans om een typecursus te volgen en zich daarmee voor te bereiden op een succesvolle tijd op het voortgezet onderwijs. Het kan daarom erg prettig zijn voor uw leerlingen om te leren typen op de basisschool onder schooltijd!

De typelessen vinden onder schooltijd plaats. Het enige dat Type-Uniek nodig heeft om de typecursus aan te kunnen bieden, is een ruimte en internet binnen de school. Er worden laptops en Chromebooks door ons ter beschikking gesteld aan de kinderen.

Tijdens de typecursus wordt er gelet op onder andere een goede vingerzetting en typehouding. Het typeprogramma is online, dus oefenen is altijd en overal mogelijk. Er is een speciaal programma voor kinderen met dyslexie en/of concentratie problemen.

De typelessen zijn geschikt voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Gemiddeld zijn er 12 lessen van een uur nodig voor het behalen van het typediploma. Daarnaast dient de leerling gemiddeld 3 dagen per week een half uur te oefenen. De typecursus wordt afgesloten met een proefexamen en een type-examen. De startdatum en de lestijden bepalen we in overleg.

Type-Uniek is dé partner voor basisscholen in de regio van Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch. Door de typecursus op school onder schooltijd aan te bieden leren kinderen efficiënt blind typen met tien vingers.

Wilt u meer informatie betreft typecursus op school onder schooltijd, of heeft u nog vragen, u kunt vrijblijvend contact met mij (Angelique) opnemen onder het telefoonnummer 06-30789989 of via info@type-uniek.nl. Ik kom graag vrijblijvend op school langs om de diverse mogelijkheden te bespreken.

 

Informatie voor ouders

Biedt de school van uw kind typelessen onder schooltijd aan, vul dan het formulier hieronder in om uw kind daarvoor aan te melden.

Tijdens de typelessen maken we soms foto's van de kinderen. Geef hieronder aan of u ons toestemming geeft om uw kind te fotograferen.