Hoi! De persoon achter Type-Uniek (voorheen TYPE10) ben ik, Angelique Vorstenbosch – Gitz. Ik ben vanaf 2016 typedocent en ik geef typecursussen aan kinderen vanuit mijn eigen bedrijf. Bij Type-Uniek leert uw kind (spelenderwijs) typen met persoonlijke begeleiding van mij!

Typedocent        

Het idee voor Type-Uniek is ontstaan doordat ik mijn eigen kinderen aan de keukentafel leerde typen. Een ideale basis voor de toekomst! Ik heb vroeger zelf ook een typecursus gevolgd en een diploma voor blind machineschrijven (typediploma) op zak. Inmiddels heb ik al heel wat werkervaring opgedaan (in andere sectoren) waarbij mijn toetsenbordvaardigheid goed van pas kwam. Omdat het werken met kinderen mij enorm aansprak, ben ik me gaan verdiepen in het volgen van typecursussen voor kinderen. Hierdoor is Type-Uniek ontstaan: snel, goed en spelenderwijs blind leren typen met persoonlijke begeleiding in kleine groepen.

 

 

Type-Uniek

Zoals iedereen weet is iedereen uniek en zeker kinderen, die heb ik erg hoog staan, alle kinderen zijn mooi en uniek en zeker bij Type-Uniek. Ik leer ze typen, maar van de kinderen leer je zoveel meer, echt super fijn om met kinderen te werken. En wat ben ik trots op alle kinderen die bij mij een typediploma hebben gehaald en überhaupt ben ik trots dat ze willen leren typen. Want typen is niet moeilijk, maar het is wel de kracht van het herhalen en er moet thuis toch daadwerkelijk getypt worden en dat doen ze allemaal, zo knap.

Of je nu via de basisschool de typecursus volgt, op locatie of bij mij thuis elk kind is uniek. En dat is net wat zo belangrijk is voor de kinderen, het gevoel dat er naar ze geluisterd wordt als ze iets niet begrijpen, een compliment. Dat de juf verteld dat het niet erg is als ze fouten maken, juist maak die fouten maar, daar leer je alleen maar van. Voordat je je zwemdiploma haalt, moet je ook oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je ziet ze meteen ontspannen, heerlijk als je ze dat mee kan geven. En dat zijn kleine dingen die kinderen enorm waarderen en ze voelen zich speciaal. Kinderen met dyslexie zijn vaak onzeker, hoe fijn is dat, dat een kind tegen je zegt bij jouw voel ik me zo sterk, kijk en daar doe ik het nou voor, voor al deze unieke kinderen. Een uniek aanbod en vooral persoonlijke begeleiding voor al mijn cursisten.

Typecursussen

Voor de typecursussen werk ik met het kindvriendelijke programma TypeWorld. Met dit programma bied ik drie verschillende opties aan:

Persoonlijke begeleiding van de typedocent

Allereerst geef ik typecursussen in groepsverband op mijn thuislocatie in Rosmalen, op de Groote Wielen en op basisscholen in Rosmalen en omstreken, waarbij ik persoonlijke begeleiding bied. Ik heb persoonlijk contact met de kinderen en de ouders, ik bepaal en controleer het huiswerk en stuur bij waar dit nodig is. Verder let ik op de typehouding, vingerzetting en ik stimuleer de kinderen via een intern e-mailsysteem. Ook voor vragen kunnen de ouders en/of kinderen mij telefonisch benaderen.

Online begeleiding

Daarbij bied ik online typecursussen waarbij het kind zelf het programma doorloopt. Het kind heeft contact met mij via een intern e-mailsysteem. Ik ben beschikbaar voor vragen, houd vorderingen in de gaten, stimuleer en stuur bij waar dit nodig is. Mijn responstijd is gemiddeld vier uur (op werkdagen tussen 7.00 en 20.00 uur).

Zonder begeleiding

Als laatste heb ik een online typecursus waarbij het kind het programma zelfstandig doorwerkt. Hiervoor zijn discipline en doorzettingsvermogen belangrijk om door te werken. Ik bied hierbij geen externe begeleiding, correctie en/of stimulans.

In mijn ervaring worden de beste resultaten behaald met persoonlijke begeleiding.

Goed blind leren typen is een investering voor de toekomst!