Type-Uniek al 5 jaar een begrip in Rosmalen

1 jul 2021

1 augustus a.s. is het alweer 5 jaar geleden dat ik gestart ben met het geven van typecursussen en ga ik in het nieuwe schooljaar alweer het 6de schooljaar in. Waar blijft de tijd, voor mijn gevoel is het de dag van gisteren, maar dat krijg je als je met veel liefde en plezier je werk mag doen. Ondertussen heb ik méér dan 1000 kinderen mogen begeleiden bij het behalen van hun typediploma en telkens is het weer een feestje waard.

Want hoe mooi is dat, dat de kinderen zó trots zijn, dat ze het gehaald hebben en terecht, want zelf ben ik mega-trots op alle kinderen. Het is niet niks naast het schoolse functioneren, sporten, sociale contacten, hebben ze op school of op locatie ook nog een uur typeles en dat niet alleen, ik geef ook nog huiswerk mee, advies is dan ook om 3 tot 4 keer in de week een half uur te oefenen. Doorzettingsvermogen hebben ze hiervoor nodig en dat hebben ze allemaal, een enorme mooie eigenschap. Hoe trots en blij mag en kan je dan zijn als ze de eindstreep hebben gehaald, nou super trots!

Wat minder leuk is, is afscheid nemen, je hebt ze continu bij je 12 weken lang, je bouwt dan toch iets moois op met de kinderen, je hoort de leuke en minder leuke verhalen, soms komen ze verdrietig in de les omdat ze iets mee hebben gemaakt en zoeken dan troost. Maar soms komen ze ook heel uitgelaten in de les, want dan hebben ze iets super leuks meegemaakt, ze delen lief en leed en dan is zo’n diploma-uitreiking een dubbel gevoel, want de laatste les is dan ook echt de laatste les.

In 5 jaar tijd heb ik heel veel kinderen zien komen en gaan, veel ouders gesproken en gelukkig heb ik veel positieve reacties mogen ontvangen.

  • Angelique wat ben je toch enthousiast
  • Had nooit gedacht dat mijn zoon het zou gaan halen, maar door jouw gedrevenheid, enthousiasme en positieve aansturing, heeft hij doorgezet
  • Mam, de Juf zegt dat fouten maken niet erg is, dat je hiervan leert
  • Type-programma is erg leuk en werkt motiverend voor de kinderen, het persoonlijke geeft de kinderen het gevoel dat ze er mogen zijn.

Het persoonlijke heb ik verder uitgebreid, want ik ben van mening dat de kinderen dan het beste leren. Ik hou bewust de groepen klein en de presentjes tja dat is gewoon leuk om te geven en te doen. Want ik hou ervan om de kinderen persoonlijk te motiveren ook als het keer wat minder goed gaat, zijn er altijd lichtpuntjes.

Omdat Type-Uniek op 1 augustus a.s. 5 jaar bestaat hebben we een leuke winactie, schrijf je je zoon of dochter voor 1 augustus in voor een typecursus en volg Type-Uniek ook op facebook. We verloten dit seizoen namelijk 5 bioscoop pakketten omdat Type-Uniek 5 jaar bestaat en uiteraard komen we die persoonlijk thuis brengen.

Wil je je zoon of dochter inschrijven voor een typecursus en wil je ook nog een bioscoop pakket winnen schrijf je dan in via de link.

Type-Uniek

snel, goed en spelenderwijs blind leren typen met persoonlijke begeleiding in kleine groepen.