Typecursus online of op de basisschool

11 apr 2018

Hoe gemotiveerd je zoon of dochter ook is bij het starten van een typecursus soms is het lastig om het alleen te doen. In de praktijk blijkt toch dat niet alle kinderen de typecursus afmaken, of juist eerder willen stoppen. Voor sommige kinderen werkt het juist goed om in kleine groepjes op school samen aan de cursus te werken. Hierin is mijn advies om in je omgeving te kijken waar je wordt gestimuleerd, Voor veel kinderen is het dus een stimulans om samen aan de typecursus te werken. Ik geef op diverse scholen in Brabant typeles. Mijn slagingspercentage is dan ook tot op heden 100%, waar ik enorm trots op ben. De persoonlijke begeleiding en intresse werkt voor veel kinderen heel erg goed. Via een kleine groep thuis, locatie of klassikaal op de basisschool. Bekijk onze website voor de mogelijkheden.

Een typecursus is een feestje

Veel ouders vragen zich af, hoe dat mogelijk is omdat een online typecursus niet altijd het gewenste resultaat oplevert. In groepjes zal je zoon of dochter in 10 tot 12 weken zijn of haar typediploma gaan halen. En weet je wat zo mooi is? De kinderen doen het zelf; want ik doe niets 😉  ik geef alleen hierbij de ondersteuning. In de eerste vijf weken is het best lastig voor de kinderen. Je leert immers telkens nieuwe letters en de ene leerling heeft het sneller door. Dit hou je altijd, maar de kinderen stimuleren elkaar en vinden de lessen altijd fijn en leuk. Wekelijks geef ik typelessen van een uur, zo kan ik ze tips meegeven om het beter te onthouden. Met het fijne en vrolijke systeem waar we mee werken, gaat het vanzelf en wordt er thuis goed verder geoefend. Wij maken er een gezellig en leerzaam feestje van.

Gezellig, even kletsen en dan typen

Als de kinderen uit school bij mij thuis komen, dan is het eerst tijd voor wat drinken met wat lekkers erbij. We praten even gezellig met elkaar en dan gaan we starten met de les. Er is voldoende tijd voor ontspanning in de les, want ze mogen altijd even praten tijdens het typen. Sommige kinderen vinden het fijn om met muziek te werken, ze hebben een koptelefoon op. Ik probeer elke week wat extra’s tussen de les door te doen. Dat stimuleert enorm, ook bij het oefenen thuis. Op deze manier zorgen de kinderen dat bij de volgende les, het huiswerk is gedaan. Kinderen stimuleren elkaar en leren op deze manier fijn samen. Bij eiland 9 leren ze de laatste letters – na 6 weken – en dat is natuurlijk een beloning waard.

De thuiscursus en locaties in Rosmalen

Het moeilijkste deel hebben ze hier achter de rug. Dan krijgen ze de hoofdletters, daarnaast besteden we ook aandacht aan de speciale tekens. Ik vind het belangrijk, dat ze deze ook weten te vinden ook al is het niet verplicht bij een typecursus. De weken erna gaan we automatiseren en oefenen op snelheid. De thuiscursus geef ik thuis in Rosmalen in woonwijk De Groote Wielen. Verder geef ik typecursussen op diverse basisscholen in Rosmalen. Denk aan Kindcentrum De Terp, KC het IJzeren Kind, De Groote Wielen school, maar heb ook veel kinderen op mijn thuislocatie in Rosmalen van de Groote Wielen school, De Hoven, basisschool Wittering. In het nieuwe typeseizoen, zijn ze ook welkom bij Windkracht5, wijkcentrum. Maar ook heb ik fijne mogelijkheden en samenwerkingen in Empel, ’s-Hertogenbosch, Maaspoort, Berlicum, Middelrode, Vught en Oss. Heb je interesse in een cursus op locatie? Kijk verder via pagina ‘groepslessen’ of ‘scholen‘, of neem contact met mij (Angelique) op. Graag geef ik advies over de soort typecursus, programma en ons online pakket. Onze prijzen zijn voordelig in verhouding met alle persoonlijke aandacht en de kwaliteit. Volg ons ook op Facebook en Instagram, zo blijf je van alles op de hoogte. Hier laat ik ook meer achter de schermen van Type-Uniek zien. De nieuwe typecursussen starten weer na de kerstvakantie op 7 januari 2019. Ik zie je graag!

Liefs, Angelique – Type-Uniek