Typecursus voor kinderen op basisschool

11 feb 2018

Tegenwoordig moeten ze al zoveel, hoor ik diverse ouders zeggen. En ook nog een typecursus voor kinderen, waarvoor je regelmatig moet oefenen naast het sporten, huiswerk en school. Met daarnaast nog alle sociale contacten, kinderfeestjes en meer. In deze tijd willen onze kinderen zo veel, ook wordt er veel van ze verwacht en de maanden vliegen voorbij. Helaas kan ik ze geen ongelijk geven, we leven in een snelle wereld waar veel gebeurd. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat een typecursus voor kinderen de beste investering is, voor nu en in de toekomst, juist omdat ze al zoveel moeten. De kinderen hebben na een typecursus, veel kennis voor bij de Cito toetsen en alle thema verslagen op de basisschool.

Goede voorbereiding in de bovenbouw

Voor leerlingen in de bovenbouw van de basisschool, is een typecursus de beste investering voor nu en in de toekomst. Juist in deze tijden dat ze zoveel moeten, bespaar je hiermee veel tijd bij verslagen uitwerken. Maar denk ook aan de belangrijke Cito toetsen van groep 8, in het laatste jaar van de basisschool. Met een typecursus heb je een goede voorbereiding, voor een nieuwe start op weg naar het middelbare onderwijs. Met als doel dat de kinderen zicht beter kunnen focussen op hun werk, in plaats van naar de letters en cijfers te moeten zoeken.

Tempo op het voortgezet onderwijs

Na groep 8, gaat je zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs en hier gaat het tempo nog meer omhoog. Ze werken tegenwoordig op het voortgezet onderwijs met laptops of een Chromebook, dat is per school verschillend. Hoe fijn is het dan, als ze naar de middelbare school toe gaan, dat ze dan al blind kunnen typen met 10 vingers en niet naar de letters hoeven zoeken. Kinderen met een typediploma typen gemiddeld 145 aanslagen (volwassenen type-aanslag) per minuut. Terwijl ze maar 100 aanslagen per minuut moeten typen. En zolang ze goed blijven typen kan dit zelfs oplopen naar 200 aanslagen per minuut. Met soms zelfs uitschieters tot wel 300 aanslagen per minuut. Dit scheelt enorm veel tijd als ze een boekverslag gaan maken of samenwerken met andere werkstukken.

Type-Uniek geeft ondersteuning met online typecursus voor kinderen

Computers of laptops zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Leerlingen werken steeds meer op laptops zowel in het basisonderwijs, als in het voortgezet onderwijs. Huiswerk en werkstukken moeten digitaal ingeleverd worden en steeds meer toetsen (Cito) worden digitaal afgenomen. Dit zou kunnen betekenen dat kinderen steeds meer gaan typen en juist minder gaan schrijven. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen is gebleken dat kinderen; die op jonge leeftijd met tien vingers leren typen, zich gemakkelijk kunnen aanpassen op de middelbare school. Het maken van werkstukken en verslagen wordt een stuk eenvoudiger.
Kortom: kinderen zijn er echt bij gebaat om snel te leren typen op jonge leeftijd. Bestel de typecursus voor kinderen daarom vandaag nog!