Typecursussen op scholen

24 sep 2019

Zelf geef ik al jaren typecursussen op scholen en op locatie, dit doe ik met veel liefde en plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden kinderen mogen begeleiden, bij het blind typen en met een mooi typediploma op zak kunnen ze goed voorbereiden; naar het voortgezet onderwijs. Wat zijn ze trots en wat hebben ze hard gewerkt, want het is niet niks. Het lijkt wel of er steeds meer kinderen bijkomen. Met alle liefde en plezier wil ik ze allemaal goed begeleiden, maar op een gegeven moment zit je ook echt vol. De type-groepen zitten nu vol, er is geen ruimte meer in de planning voor een typecursus na schooltijd. Einde van de middag bij mij thuis heb ik af en toe een gaatje vrij, of op locatie in de avonduren. Zo doe ik mijn best om iedereen tevreden te houden. Maar soms moet je (hoe spijtig het ook is) Nee verkopen.

Type-Uniek geeft alleen typecursussen aan kinderen

Ik heb er altijd bewust voor gekozen om alleen kinderen blind te leren typen, zodat ik goed kan focussen. De scholen zijn enthousiast en bij volle groepen wordt er meteen weer gevraagd, wanneer ik weer langs kan komen. Een mooiere bekroning op je werk kan je niet krijgen. Wat een luxe positie. Scholen weten de weg goed te vinden naar Type-Uniek.

Typecursussen op scholen

Op een basisschool waar ik al jaren mee samenwerk, is mij gevraagd om onder schooltijd typeles te gaan geven aan heel groep 7, school investeert in de toekomst van de kinderen. Hoe mooi en geweldig is dat. We hebben samen een mooi plan uitgewerkt en ben hierover gaan brainstormen. Hoe ontzettend fijn, dat scholen onder schooltijd typeles aan kunnen bieden. Ik begrijp heel goed dat niet iedere school kan investeren in de toekomst van de kinderen, maar staan de scholen hiervoor open dan hebben we verschillende mogelijkheden. Is hier interesse voor, neem dan contact op met Angelique van Type-Uniek.

Samen met een basisschool hebben we een onderzoek gedaan en hieruit is gekomen, dat ouders liever betalen voor typeles onder schooltijd dan na schooltijd.

Type-Uniek alleen nog op scholen

Afgelopen dagen, weken en maanden heb ik erover nagedacht hoe ik dat ga combineren ook met mijn gezin, waar ik graag tijd mee doorbreng en heb ik besloten dat ik vanaf januari 2020 in de avonduren geen typeles meer ga geven op locatie. Ik blijf wel thuis typeles geven in de maand januari en blijf samenwerken met Windkracht 5, Wijkcentrum in De Groote Wielen. Nieuwe veranderingen voor volgend jaar, die ik alvast graag met je wil delen.

Verder blijf ik na de schooluren typecursussen op scholen geven en in het nieuwe jaar ook onder schooltijd. We hebben al mooie afspraken met nieuwe basisscholen gemaakt voor in het jaar 2020 en 2021, hierover later meer. Blijf ook onze Facebook pagina met nieuws volgen.