Typelessen in coronatijd, hoe gaat dat?

8 mei 2020

Lichte paniek voelde ik, toen ik in eerste instantie te horen kreeg dat de scholen tot en met 6 april gesloten zijn en nu inmiddels tot en met 10 mei. Wat nu, met de typelessen in coronatijd? Uiteraard zag ik het net als vele anderen wel aankomen, maar toch, als je het daadwerkelijk hoort in een persconferentie zit je wel even met je handen in je haar. Nog maar 1 typeles te gaan op diverse scholen en daarna was het zover. De typediploma-uitreiking, waar kinderen echt naar uitkijken, valt gewoon in het water, wat nu? Ook zou ik in de eerste week van april gaan starten bij nieuwe scholen. Ook dat valt in het water, want ik zag de bui al hangen dat ze dat gingen verlengen na de meivakantie.

Stap voor stap alles regelen voor typelessen in coronatijd

Ouders bellen, ouders mailen om ze op de hoogte te stellen dat de kinderen de laatste typeles thuis mogen maken inclusief het Type-Examen. Gelukkig heb ik ze afgelopen periode goed kunnen begeleiden/volgen en alle kinderen gaan ontzettend goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze de laatste eiland en de test heel goed thuis kunnen maken. En dat hebben ze ondertussen ook keurig gedaan, met supermooie resultaten. En dan wil je natuurlijk een feestje geven, want dat zijn ze van mij gewend, tenminste mijn “oud”-cursisten en dan gun je hun ook.

Feestje aan de deur

Afgelopen weken ben ik op stap gegaan met dochterlief en ben ik langs de deuren gegaan bij de kinderen die bij ons in wijk wonen in “De Groote Wielen”. We hebben een mooie tas gemaakt met de welbekende Type-Uniek beker, een mooi doosje met paaseieren erin, een klein kaartje en hun welverdiende Typediploma dit allemaal in een leuke tas, zodat het toch feestelijk overkomt. Wat was het ontzettend leuk en fijn om te doen, die vrolijke gezichten met smiles van oor tot oor. De kinderen waren echt aan het stralen en dat doet een mens echt goed, daar doe je het tenslotte voor. Ik heb vele lieve complimenten van ouders mogen ontvangen;

“Wat ontzettend leuk dat je persoonlijk langs komt”

“Wat is dit lief, dat doe je echt goed, ze vonden het erg leuk bij je”

“Wil je binnenkomen, oh nee dat mag niet, ben ook zo enthousiast dat je dit doet”

“Dit waarderen we enorm, wat ben je toch een lieverd”

En geloof me, ik heb overal best wel een tijdje gestaan, want iedereen wil zijn of haar verhaal kwijt. Over de coronatijd en het online tijdperk waar we nu in leven. Planning van de kinderen. Hoe blij ouders zijn dat ze nu kunnen typen en dat de kinderen het nu ook zelf zien, dat ze eerder klaar zijn dan hun vrienden of vriendinnen. Die voorsprong hebben ze nu in ieder geval 🙂

typelessen in coronatijd

Bij de uitgeverij hebben ze dit ook erg gewaardeerd en sta ik nu leuk bij de nieuwsberichten.

Uiteraard hoop ik snel de andere kinderen ook te zien op school. Maar zo niet, en volgen de de typelessen in coronatijd, dan hebben we vast bij jou aan de deur ook feestje.

Voor nu, pas goed op jezelf en blijf gezond, wat dat is het allerbelangrijkste!

Lieve groet,

Angelique