In de typecursussen bij en via Type-Uniek wordt er gewerkt met het interactief programma van TypeWorld. Dit is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Uw kind leert blind typen met tien vingers en wordt afgesloten met een typediploma of certificaat als afsluiting. TypeWorld is aangesloten bij de belevingswereld van uw kind, is zeer interactief en staat volledig online.

TypeWorld

TypeWorld is een programma dat bestaat uit een wereld met twintig eilanden. Ieder eiland bevat enkele dorpen die door middel van wegen aan elkaar verbonden zijn. Wanneer het eerste dorp op iedere eiland wordt bereikt, wordt er gestart met een  introductiefilm. Hierin vertelt Monique – de online instructrice – wat er gedaan moet worden, maar ze toont ook de juiste vingerzetting en moedigt aan. In de overige dorpen staan er allerlei oefeningen klaar. Om het (nog) leuker te maken, zijn er ook games tussendoor, die per eiland worden aangepast. In het laatste dorp volgt er een test: als deze goed wordt afgerond, wordt het volgende eiland ontgrendeld.

Uitdaging

Om het leren typen iets uitdagender te maken, krijgt het kind een beloning (een gadget) voor zijn eigen eiland. Ook is het mogelijk om iemand uit te dagen voor een oefening of een game om een wedstrijdje te houden. Kinderen vinden het leuk om tegen elkaar te spelen, dus dit brengt meteen stimulatie om sneller en preciezer te typen!

Programma

Zodra de licentiecode door Type-Uniek (voorheen TYPE10) is geactiveerd, heeft uw kind een jaar toegang tot de typecursus. Doordat u voor (online) begeleiding hebt gekozen bij Type-Uniek, wordt er echter gestreefd om de typecursus voor kinderen binnen 10 tot 12 weken af te ronden. Voor het aanleren van een goede toetsenbordvaardigheid is gemiddeld 20 tot 40 uur oefening nodig. Er wordt gestreefd naar het aanslaan van 100 toetsen per minuut en een nauwkeurigheid van 98%.

 

Dyslexie

Omdat Type-Uniek werkt met TypeWorld, is deze cursus zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Binnen het programma wordt hier namelijk rekening mee gehouden op de volgende manieren:

  • Uw kind kan zelf een lettertype kiezen dat voor hem prettig is;
  • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven;
  • Bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden;
  • Uw kind typt letter voor letter en krijgt direct feedback;
  • De letters zijn afwijkend van elkaar, ook gespiegeld of gedraaid;
  • De letter die getypt wordt, is afwijkend van kleur en is onderstreept.

Winkelmand

Volg Type-Uniek op Facebook Volg Type-Uniek op Twitter Volg Type-Uniek op Instagram

Inloggen op TypeWorld

Proefles

Type-Uniek is aangesloten bij CBT