TypeWorld Kids: interactieve typecursus voor kinderen​

In de typecursussen bij en via Type-Uniek wordt er gewerkt met het interactief programma van TypeWorld. Dit is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Uw kind leert blind typen met tien vingers en wordt afgesloten met een typediploma of certificaat als afsluiting. TypeWorld is aangesloten bij de belevingswereld van uw kind, is zeer interactief en staat volledig online.

TypeWorld

TypeWorld is een programma dat bestaat uit een wereld met twintig eilanden. Ieder eiland bevat enkele dorpen die door middel van wegen aan elkaar verbonden zijn. Wanneer het eerste dorp op iedere eiland wordt bereikt, wordt er gestart met een  introductiefilm. Hierin vertelt Monique – de online instructrice – wat er gedaan moet worden, maar ze toont ook de juiste vingerzetting en moedigt aan. In de overige dorpen staan er allerlei oefeningen klaar. Om het (nog) leuker te maken, zijn er ook games tussendoor, die per eiland worden aangepast. In het laatste dorp volgt er een test: als deze goed wordt afgerond, wordt het volgende eiland ontgrendeld.

Uitdaging

Om het leren typen iets uitdagender te maken, krijgt het kind een beloning (een gadget) voor zijn eigen eiland. Ook is het mogelijk om iemand uit te dagen voor een oefening of een game om een wedstrijdje te houden. Kinderen vinden het leuk om tegen elkaar te spelen, dus dit brengt meteen stimulatie om sneller en preciezer te typen!

Programma

Zodra de licentiecode door Type-Uniek (voorheen TYPE10) is geactiveerd, heeft uw kind een jaar toegang tot de typecursus. Doordat u voor (online) begeleiding hebt gekozen bij Type-Uniek, wordt er echter gestreefd om de typecursus voor kinderen binnen 10 tot 12 weken af te ronden. Voor het aanleren van een goede toetsenbordvaardigheid is gemiddeld 20 tot 40 uur oefening nodig. Er wordt gestreefd naar het aanslaan van 100 toetsen per minuut en een nauwkeurigheid van 98%.

 

Dyslexie

Omdat Type-Uniek werkt met TypeWorld, is deze cursus zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Binnen het programma wordt hier namelijk rekening mee gehouden op de volgende manieren:

  • Uw kind kan zelf een lettertype kiezen dat voor hem prettig is;
  • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven;
  • Bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden;
  • Uw kind typt letter voor letter en krijgt direct feedback;
  • De letters zijn afwijkend van elkaar, ook gespiegeld of gedraaid;
  • De letter die getypt wordt, is afwijkend van kleur en is onderstreept.

Zelf heb ik de cursus ook gedaan op 44 jarige leeftijd en m’n diploma gehaald. Het duurde een paar weken langer, omdat ik eerst mijn oude typegedrag moest afleren voordat ik een juiste manier kon aanleren. Het is héérlijk om ontspannen te typen zonder te hoeven kijken op het toetsenbord. Angelique is een kundige en super lieve vrouw waar je je gelijk thuis voelt, dit werkt mee aan een ontspannen sfeer om te leren typen. Voor jong en oud! De vergoeding die ze vraagt is relatief laag vergeleken met wat je ervoor terugkrijgt: een ontspannen houding achter je computer voor de rest van je leven. 😁

Tine 
Tine

Koen keek erg uit naar zijn eerste typeles en kwam dan ook erg enthousiast thuis. Je legt alles goed uit en niets is teveel, je gaf extra aandacht daar waar nodig. Aanmoedigen deed je ook erg goed als Koen weer eens boos werd op zichzelf en het geen schande is om fouten te maken. Met oefenen zal het steeds beter worden. Nu met zeer veel trots zijn diploma gehaald met 115apm en 99% nauwkeurigheid. Angelique super bedankt voor alle typelessen. Je bent een toffe juf😊👍

Pascale Blank (Moeder van Koen) 
Pascale Blank (Moeder van Koen)

Ik vond het een leuke typecursus en Angelique is heel erg aardig.

Claire uit groep 7A 
Claire uit groep 7A

De typecursus is erg leuk en leerzaam.

Parcival uit groep 7A 
Parcival uit groep 7A

Typecursus was leerzaam. Angelique geeft goed les en de typeprogramma was leuk en grappig.

Fien uit groep 7C 
Fien uit groep 7C

Ik moest van mijn moeder, maar Angelique was erg leuk en heeft goed les gegeven.

Maxim uit groep 7C 
Maxim uit groep 7C

Huiswerk vond ik niet leuk, maar bij Angelique op school wel, ze deed het erg goed en ik kan nu blind typen.

Lieke uit groep 7B 
Lieke uit groep 7B

Typeles vond ik erg leuk, het was altijd heel gezellig. Angelique heeft goede tips gegeven, huiswerk vond ik minder.

Aimeé uit groep 7B 
Aimeé uit groep 7B

Ik vond het leuk dat we op school konden typen, dan ben je niet alleen. Angelique nam altijd wat drinken en lekkers mee.

Binc uit groep 7 
Binc uit groep 7

Ik vond de typecursus helemaal geweldig, typeprogramma is relaxt je hoeft niet iedere dag te typen. Angelique is heel leuk, je krijgt van te voren wat lekkers en drinken. Ze doet erg leuk.

Noud uit groep 8B 
Noud uit groep 8B