Waarom een typecursus volgen zo belangrijk is

30 aug 2021

Vroeger was een typecursus volgen erg belangrijk voor een administratieve functie. Veel secretaresses volgden dan ook een typecursus want snelheid in typen was echt nodig, dit bespaarde veel tijd.

Tegenwoordig is het, na het schrijven, leren typen een basisvaardigheid die erg belangrijk is voor de toekomst van de kinderen. Voor de basisschoolleerlingen is het al fijn en handig als je kan typen. Denk maar aan de oefeningen die de kinderen maken op een Chromebook. En zelfs cito toetsen worden digitaal afgenomen.

Ook houden kinderen spreekbeurten en maken zij hiervoor een PowerPoint presentatie. En in het voortgezet onderwijs worden werkstukken gemaakt voor school. Om dat goed te kunnen doen, moet je niet alleen de weg weten op een apparaat, maar ook op een toetsenbord.

Veel kinderen gebruiken twee vingers en zijn op school, en thuis, eindeloos op zoek naar de juiste letters. Dat kost tijd, veel tijd, dat hebben we gezien in coronatijd toen de kinderen moesten werken vanuit huis. Veel ouders hebben hun kinderen geholpen omdat ze te veel tijd kwijt waren met het typen.

Waarom een typecursus volgen zo belangrijk is

Leren typen kost ook tijd, in een tijdsbestek van 10 tot 12 weken en thuis oefenen leer je typen, maar dat levert daarna direct tijdwinst op en voor de kinderen ook een hoop rust.

Door het aanleren van blind typen gaat typen automatisch en kan de focus meer gericht worden op het beeldscherm. Voor je typehouding is het ook erg belangrijk denk bijvoorbeeld aan RSI- en nekklachten, door op je houding te letten kan dit voorkomen worden, en zo kunnen we legio voorbeelden op noemen, waarom typen zo belangrijk is voor de basisschoolleerlingen.

Snel, goed en spelenderwijs blind leren typen met persoonlijke begeleiding in kleine groepen leer je bij Type-Uniek uit Rosmalen!