Wie typt heeft de toekomst

14 aug 2018

Wie typt heeft de toekomst! In de klas staan een rijtje computers. Thuis oefenen de kinderen hun lesstof op een laptop. Het zijn mooie nieuwe onderwijsmaterialen, waar kinderen graag mee aan de slag gaan. Maar ze vragen wel om nieuwe vaardigheden!

Kinderen houden PowerPoint-presentaties en er worden veel werkstukken gemaakt voor school waarmee ze thuis aan de slag gaan. Daarvoor moet de juiste informatie worden opgezocht en hun eigen woorden in een samenhangend verhaal worden gegoten. Omdat goed te kunnen doen, moet je niet alleen de weg weten op een apparaat, maar ook op een toetsenbord. Veel ouders helpen hun kinderen thuis met de presentaties en werkstukken, de meeste kinderen weten de basis wel, hoe ze een afbeelding moeten toevoegen en teksten typen of overtypen, lukt ook nog wel.

Veel kinderen gebruiken twee vingers en zijn op school en thuis eindeloos op zoek naar de juiste letters en dat kost tijd, veel tijd. Veel scholen uit Rosmalen e.o hebben afgelopen schooljaren samengewerkt met Type-Uniek Een mooi initiatief vanuit de basisscholen, zo geven ze hun leerlingen de kans om te leren typen. Ouders en leerkrachten reageren hier erg positief op;

De typevaardigheid zagen we snel terug bij andere schoolvakken. Het is een investering die direct winst oplevert.

Leer spelenderwijs typen in September

September is dé typemaand, overal zie je reclame, op facebook, instagram, twitter, je kan het zo gek niet bedenken, van hele kleine type-organisaties tot landelijke organisaties. Je ziet door de bomen het bos niet meer. De prijzen verschillen enorm vanaf 100 euro tot ruim boven de 200 euro. Tja, en kies er dan maar één uit, erg moeilijk.

Doe wat goed voelt zeg ik dan altijd, maar laat je kind altijd een proefles volgen op de website benader een organisatie bel ze, stel vragen, wat vind jij belangrijk voor je kind, wil je dat ze alleen letters leren, of wil je ook dat ze de cijfers en speciale tekens leren. Hoe leuk iedereen ook het programma maakt, uiteindelijk draait het om het reguliere typen. Jaaaaa, ik ben ontzettende enthousiast over ons programma TypeWorld, ik geef er niet voor niets typeles in en wil alle voordelen met alle liefde en plezier opnoemen, maar het blijft persoonlijk en zo geef ik ook typeles. Puur aan kinderen en ik blijf persoonlijk. Dat is de kracht van Type-Uniek!

Kinderen uit Rosmalen leren typen bij Type-Uniek

Dit jaar ga ik alweer het 4de typeseizoen in, van 2 basisscholen ben ik naar ruim 12 basisscholen gegaan en een mooie locatie midden in de Groote Wielen, bij Windkracht 5, Wijkcentrum, waar iedereen welkom is. En uiteraard blijf ik ook de typecursussen aanbieden bij mij thuis in Rosmalen aan de keukentafel. Ook hebben we er 2 nieuwe locaties bij. Vanaf september 2019 wordt er ook typeles geven bij Babel in ‘s-Hertogenbosch en bij Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg.

Ouders vragen wel eens aan mij hoe kan dit toch, je bent zo enorm gegroeid en alles doe je alleen, mijn complimenten. Altijd leuk, lief en fijn als ze zo reageren. Maar ik zit in de gelukkige positie dat ik kan doen wat ik het liefste doe, typeles geven aan kinderen, omdat ik uit eigen ervaring weet, hoe ontzettend belangrijk typen met tien vingers is. Niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst!

Ik richt me puur op kindertypelessen, alleen op die manier kan ik me specialiseren en ontwikkelen. Ik kan 24 uur per dag focussen, op afstand begeleiden, controleren, ouders benaderen als het wat minder gaat. Ik ben bereikbaar voor iedereen, korte lijnen en dat maakt het zo fantastisch, want jullie doel is ook mijn doel, dat ze goed en op de juiste manier leren typen, en dat ze het zo leuk vinden bij mij in de typeles, dat is voor mij een mooie bekroning op mijn werk.

In september begint het typeseizoen weer, we starten op diverse scholen in Rosmalen e.o en op onze mooie locatie Windkracht 5, Wijkcentrum. Overweeg je een typecursus voor je zoon of dochter met persoonlijke begeleiding, neem dan een kijkje op onze website en wie weet zien we elkaar in het nieuwe typeseizoen.

Lieve groet,

Angelique – Type-Uniek